Våra Tjänster

Vi tar hand om allt - från vision till produktion av färdig produkt. Vi levererar allt från enkla standard produkter till mer skräddarsydda lösningar där kravet på materialutförandet är stort.

Fleroperations-bearbetning

I vår bearbetning använder vi oss av både 3-och 5-axliga maskiner som är robotstyrda och halvautomatiserade. Här tillverkar vi detaljer av de mest skiftande slag., med höga mått- och kvalitetskrav som gemensam nämnare.

Bearbetningen utförs i de flesta material, t. ex. rostfritt, aluminium, stål, rödmetall och plast. 

Vi arbetar i MasterCam som kan importera de flesta filer.

En av våra många styrkor är att vi kan ta fram detaljer i både mindre och större produktionsvolymer med stor variation på detaljernas storlek.

Svarvning

I vår svarvning går det att göra avancerad bearbetning med hjälp av drivna verktyg, dubbla spindlar och dubbla verktygsrevolvrar. Vår svarv är utrustad med ett 3 meter långt automatiskt stångmagasin och laddningsmagasin för kontinuerlig flerskiftskörning, något som i sin tur ger korta tillverkningstider.

CNC gravyr

Tekniken har vi arbetat med sedan 1984. Vi har 5st CNC styrda gravyrmaskiner, varav vår största har en arbetsyta upp till 2000x1000mm. Vi graverar och fräser ut allt från plast till aluminium, rostfritt och mässing.

Valsgravyr, skalor, linjaler, frontpaneler, klichéer, skyltar, listan kan göras oändlig på tillverkningen.

Lasergravyr

Inom lasergravyr arbetar vi med två olika tekniker, CO2 laser och YAG laser. Teknikerna kompletterar varandra både med olika material och resultat. Och att vi kan erbjuda lasermärkning på i stort sett alla material. Samt att vi inte behöver använda någon pasta eller andra tillsatsmedel vilket gör att vi har en minimal påverkan på miljön.

Vi erbjuder lasergravyr på industridetaljer, presentartiklar, trädetaljer, akryl, medicinska instrument, glas mm.

Vi kan lasergravera 2,5mm djup i härdat stål.

Screentryck

Screentryck är en av världens äldsta tryckmetoder och vi har sedan länge arbetat med den. Vi har 2-hel resp två halvautomatiserade screentrycksmaskiner. Schabloner tillverkar vi själv i vårt mörkrum. Vid speciella tryck, vilket uppstår ofta i vår bransch, trycker vi för hand.

Tampongtryck

Eller ”tampo-tryck” som de flesta säger. Metoden går ut på att föra över ett tryck från kliché till objektet som ska tryckas. Tampongen är gjord av silikongummi och finns i en mängd olika former och hårdheter som anpassas efter detaljen som ska tryckas.

Vi rekommenderar tampotryck till konkava eller konvexa ytor, exempelvis cylindrar, ovala knappsatser, nedsänkta ytor mm

Digitaltryck

Till skillnad från traditionella tryckmetoder överförs information helt digitalt. Fördelarna är att inga schabloner eller filmer behöver tillverkas. Produkten behöver inte heller torka, utan färgerna härdas ut med hjälp av UV lampor som tänds och släcks under tryckprocessen.

Digitaltryck passar bra om man behöver förändra innehållet på detaljen eller till produkter med många färger.

Kantpress

När det gäller metallbearbetning av plåt och aluminium är kantpressning en vanlig metod. I vår egen kantpress kan vi bocka upp till 800mm i längd.